چگونه یک حسابدار موفق باشیم؟
در شرایط کنونی بازارکار، حسابداری یکی از پرتقاضاترین شغل های دنیا به حساب می آید؛ با یک بررسی کوچک در اطراف خود به این نتیجه پی میبری که در تمامی شرکت ها تنها شغلی که به صورت دائم و ثابت وجود دارد، شغل حسابداری است پس باید یک حسابدار موفق بود تا در کار خود درخشید.
با آکادمی بزرگ دانیار تا پایان این مقاله برای یک حسابدار موفق شدن همراه باشید.
حسابدار و حسابداری
به همان نسبت که شغل حسابداری، پر تقاضاست و درآمد چشم گیری دارد، به همان نسبت هم بسیار حساس است.
یعنی اگر نیروی حسابداری تسلط و مهارت کافی را به امور نداشته باشد، باعث ضررهای مالی جبران ناپذیری خواهد شد و همینطور بالعکس، یک حسابدار موفق، خوب و مسلط، می تواند با بررسی داده ها عیوب سیستم را پیدا کند و با کمک مدیران نسبته به رفع ایرادات اقدام نماید و شرکت را در مسیر سودسازی بیشتر و بهتر سوق دهد.
ویژگی های یک حسابدار موفق
برای درک بهتر خصوصیات و ویژگی های یک حسابدار ماهر و موفق به موارد ذیل می پردازیم:
1.اخلاق حرفه ای
- یک حسابدار در یک واحد تجاری، اصولا به کلیه اطلاعات دسترسی دارد، پس چه برای مدیران و چه برای کارکنان و …. امانت دار بودن و رازدار بودن حسابدار اهمیت دارد.پس امین بودن حسابدار باعث میشود تا اطلاعات شرکت افشا نشود.
- یک حسابداری باید وقت شناس باشد و در تمام جلسات و ملاقات ها سروقت حضور پیدا کند.
- حسابداران موفق روابط عمومی بالا و فن بیان قوی دارند.
- حسابداران باید بعه جزئی ترین مسائل دقت کنند و آن ها را موشکافی نمیاد.
- حسابدار موفق برای کلیه امور روزانه و حتی ساعتی خود برنامه ریزی می کند و با نظم و ترتیب همه امور را هدایت می کند.
- حسابداران موفق همیشه خلاق هستند و بهترین روش را برای کارهای خود بر میگزینند به گونه ای که به بهترین نحو پاسخگو باشند.
2. تحصیلات
داشتن تحصیلات دانشگاهی در رشته های حسابداری و مدیریت و یا سایر رشته های مرتبط، اطلاعات علمی مناسب را در جهت فعالیت در زمینه حسابداری دراختیار حسابداران قرار میدهد. اما بسیاری از افراد هستند که با اینکه مدرک دانشگاهی مرتبط نداشتند اما با علاقه و پشتکار و با استفاده از آموزشگاه های حسابداری توانسته اند حسابداران موفقی باشند.
3. تسلط بر وظایف حسابداری:
- اولین قسمت از وظایف حسابداری، وظایف عادی و معمولی است مانند: ثبت درآمد و هزینه، محاسبه حقوق و دستمزد کارکنان و….
- وظیفه بعدی حسابداران، وظیفه های تکنیکی است که بیشتر شامل امور مدیریتی می شود مثل بودجه بندی، تحلیل داده های ارائه شده و نتیجه گیری های لازم
- قسمت بعدی وظایف حسابداری، وظیفه ماهرانه است که مشتمل بر حسابرسی (ارزیابی)گزارشگری و تصمیم گیری می باشد. این وظیفه مستلزم درک عمیق و قدرت نابالای تجزیه و تحلیل صورتهای مالی است.
- آخرین وظیفه حسابداری که در این مقاله به آن اشاره میکنیم وظیفه پژوهشی است که با تحلیل دقیق و عمیق کلیه اطلاعات مالی میتوان استراتژی واحد تجاری را مشخص و به اهداف مالی آن جهت بخشید.
4. تسلط بر نرم افزارها:
در دنیای مکانیزه امروز، یکی از مهمترین مهارت های حسابداران، مهارت استفاده از نرم افزارهای حسابداری و آفیس است. نرم افزارهای حسابداری به حسابداران کمک میکند در کمترین وقت و با کمترین میزان خطا اطلاعات ثبت شود و گزارشگری نیز بسیار ساده و راحت انجام شود. بهتر است حسابداران به چند مورد از نرم افزارهای رایج در بازار مسلط باشند.
تسلط به نرم افزار های آفیس بخصوص اکسل به حسابداران کمک میکند گزارش های آماری و تحلیلی را با استفاده از خروجی برنامه حسابداری تهیه نمایند و بدین صورت بدون اتلاف وقت بهترین گزارشات تهیه می شود.
5. تسلط به استانداردهای حسابداری:
در کشورمان ایران، استانداردهای حسابداری توسط سازمان حسابرسی تهیه و تنظیم می شود و در اختیار عموم قرار می گیرد. یک حسابدار موفق باید به استانداردهای حسابرسی مسلط باشد.
6. تسلط به قوانین:
قانون تجارت:در این بخش مقررات مربوط به واحدهای تجاری اعم از شرکتهای سهامی عام و خاص و … تغییرات، انحلال، جلسات و … تشریح شده است. حسابداران با تسلط به قانون تجارت میتوانند در هر شرایطی امور خودرا با روال قانونی انجام دهند.
قانون کار و امور اجتماعی و تامین اجتماعی: با تسلط به این قانون از ابتدای استخدام یک کارمند (کارگر) با رعایت مفاد آن میتوانید از عقد قرارداد تا انتهای قرارداد، کلیه حقوق کارفرما و کارگر به یکدیگر را بدرستی لحاظ کنید و از بروز اختلافات جلوگیری کنید.
همچنین اطلاع از کلیه حق و حقوق کارگران و کارفرمایان مانند بیمه، مرخصی، معالجه، بازنشستگی و … باعث راهنمایی و تصمیم گیری های بهتر هم به نفع کارگر و هم به نفع کارفرما خواهد شد. کما اینکه حسابداران برای پرداخت حق بیمه کارگران حداقل ماهی یکبار با آن مواجه هستند. پس به روز بودن این اطلاعات از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
قانون مالیاتهای مستقیم: تسلط به قانون های مالیاتهای مستقیم و به روز بودن در بخشنامه ها و دستورالعمل های سازمان امور مالیاتی برای هر حسابداری واجب و مهم است چون محاسبات و ارسال اشتباه اطلاعات به سازمان مالیاتی، جریمه های سنگینی در پی خواهد شد از جمله مالیاتهای مقرر شده در این قانون، مالیات حقوق و دستمزد پرسنل، مالیات، عملکرد و مالیات اجاره و … می باشد.
قانون مالیات بر ارزش افزوده: این قانون از مهرماه سال 1397 شروع و تاکنون ادامه دارد. اطلاع از این قانون و بخشنامه های آن بسیار حائز اهمیت است. چرا که انجام ندادن یا اشتباه انجام دادن این تکنیک جرائم سنگینی دارد.
کلام آخر
یک حسابدار موفق همیشه سعی در کامل کردن مهارت های شغلی و اخلاقی خود دارد. پس:
- در جهت بروز کردن دانش و اطلاعات خود کوشا باشید.
- توانایی خود را در کارهای گروهی بالا ببرید.
- همیشه به دقت خود و دیگران اهمیت بدهید.
- همیشه اعتماد به نفس داشته باشید.
- قرار دادن نیروهای خود باشید.
- و …
دیدگاهتان را بنویسید